MIKROLÆRING

Nutidens læring

Mikrolæring eller bite sized læring er ikke overraskende den sidste nye revolution inden for organisatorisk læring.

Det har været måden vi lærer på i vores privatliv i en årrække. Google og Youtube er de mest anvendte læringskanaler i verden, og heldigvis er det nu muligt at anvende samme læringsprincipper til medarbejderudvikling.

Farvel til ineffektiv digital læring

Vi siger heldigvis, for vi har længe vidst, at 1) lange e-læringskurser og gammeldags learning management systemer ikke har den ønskede effekt, og at 2) vi mennesker glemmer meget hurtigt størstedelen af indholdet i et kursus, hvis vi ikke anvender det gentagne gange.

Som vi lærer bedst

Hvad gør vi så, når vi skal bruge det, vi har glemt? Ja, derhjemme eller i små teams spørger vi typisk nogen, og så slår vi op på nettet. Med mobillæring, videolæring og RIGTIG social læring er det nu muligt at overføre den praksis til organisationer og virksomheder. Vi kan lære, når vi har brug for det. På 2-3 minutter kan vi finde og se lige præcis det, vi står og har brug for. Og vi kan dele det med andre.

Videobaseret mikrolæring, tilgængeligt via mobilen er nu muligt at håndtere via en moderne social læringsplatform. Det giver helt nye muligheder for læring og engagement, og det glæder vi os oprigtigt talt til at være en del af.

Mikrolæring - eller "sådan som vi lærer"

Mikrolæring defineres som små læringselementer, der kan ses, læses eller overskues på 2-3 minutter. De er typisk tilgængelige via mobil, og de er oftest videobaserede. Den mest anvendte nuværende kanal for mikrolæring er Youtube.

Mikrolæring er også kendt som: bite sized learning, learning nuggets, snackstørrelse læring, læringstapas, performance support, job support, searchable learning.