SOCIAL LÆRING

Mennesket lærer socialt

Social læring har mange år på bagen som begreb. Grundlæggende handler det jo om noget helt basalt for os mennesker. Meget af det, vi lærer, lærer vi bedst i kontakt med andre. Vi spørger, lytter, deler, videreudvikler – sammen. Social læring er de 20% i 70:20:10.

Det sociale som tilsat krydderi

Den store udfordring med social læring i store organisationer er, 1) at vi har brug for digitale systemer til at understøtte det, og 2) at der hidtil har været meget få eksempler på, at social læring rent faktisk er lykkedes.

Det har været en god ide, en teori med et kæmpepotentiale, og en reel fiasko.

HVORFOR? Fordi vi har forsøgt enten at putte sociale elementer IND i systemer, der var bygget til administratorer (traditionelle LMS’er), eller fordi vi har forsøgt at lægge sociale fora eller platforme VED SIDEN af LMS’er. Altså et tilsat krydderi, der skulle pifte grundsovsen op, men uden at ændre på den grundlæggende opskrift.

Social læring skal sættes i centrum

Hvis social læring skal opfylde sit potentiale, skal det gøre let, engagerende og intuitivt. Det skal i centrum for læringen, og det skal foregå via den enhed, vi har ved hånden.

Indholdet skal ikke udelukkende styres, kontrolleres og vurderes af en administrator. Hvis vi skal udnytte det enorme potentiale, der ligger i social læring (og det ville være synd ikke at gøre det), så skal brugerne kunne spørge, lytte, forklare, finde, dele, og udvikle viden. På den samme platform, hvor al læring foregår.

Hvordan Rentokil moderniserede deres medarbejderudvikling

Definitioner:

“Process in which individuals observe the behavior of others and its consequences, and modify their own behavior accordingly.”
[www.businessdictionary.com]

“…participating with others to make sense of new ideas. Augmented by a new slew of social tools, people can gather information and gain new context from people across the globe and around the clock as easily as they could from those they work beside.”
[www.marciaconner.com]

Fuse Universal er en social læringsplatform. Bygget først og fremmest til mobil og social læring.